Droogzuiging

Droogzuiging wordt ook wel grondwaterverlaging of bronbemaling genoemd. We zijn door onze jarenlange ervaring zeer bedreven in het oppompen van water om het grondwater tijdelijk te verlagen voor het verwezenlijken van een droge bouwput, een droge sleuf voor kabelwerken, rioleringen of andere.

Wij investeren voortdurend in nieuwe machines en pompen voor de droogzuigingen. Deze voldoen allemaal aan de veiligheids- en geluidsnormen.

Filters worden, afhankelijk van de ondergrond, manueel of machinaal geplaatst en al dan niet omstort met rijn- of filterzand.

De jarenlange samenwerking met aannemers heeft van De Backer Putboringen een gevestigde waarde gemaakt binnen onze branche. Ook bedrijven zoals Fluxys, Eandis, TMVW behoren tot ons cliënteel. Dat we VCA gecertificeerd zijn betekent een grote meerwaarde bij aannemers en overheidsbedrijven. Particulieren kunnen natuurlijk ook steeds bij ons terecht.

Voor het oppompen van water worden diverse types pompen gebruikt:

  • Monofasige elektrische pompen (1 x 220V)
  • Driefasige elektrische pompen (3 x 380V of 3 x 220V)
  • Geluidsgedempte dieselpomp

Indien er op de werf geen stroom beschikbaar is kunnen wij een stroomgenerator plaatsen.
Recente wijziging in de wetgeving maken dat de afvoer van water in de openbare riolering strenger gereglementeerd is. Wij kunnen een debietmeter aanbieden.
Voor informatie over de wetgeving op bemalingen kunt u tericht op de site www.aquafin.be onder 'Infrastructuur en Milieu', rubriek 'Bemalingen'.